Featured Posts

Cordaan plaatst sensoren in woningen dementerenden

Cordaan is begonnen met het installeren ven sensoren in acht huizen van alleenstaande ouderen met dementie. Dit jaar wil de Amsterdamse zorgorganisatie ongeveer 150 woningen aanpassen.

Dat schrijft Het Parool. Cordaan voert het project samen met Philips uit. De slimme sensoren detecteren afwijkende bewegingen en kunnen verzorgers, wijkverpleegkundigen of mantelzorgers waarschuwen. Als cliënten minder, trager of moeilijker bewegen of opstaan, dan wordt dat allemaal gezien.

Handicap Het is een proef. Na de acht woningen deze maand, volgen volgende maand nog zeven. Vanaf juni wordt de rest aangepast. Als de proef een succes is, dan wordt het ook uitgebreid naar woningen voor andere kwetsbare ouderen met dementie en mensen met een verstandelijke handicap. Ook wordt gedacht aan telemonitoring voor mensen die uit het ziekenhuis zijn ontslagen. Het sensorsysteem kost Cordaan zo’n 1000 euro per jaar per bewoner, maar zal volgens berekeningen 18.500 euro per persoon schelen aan kosten voor ziekenhuis- en verpleeghuis.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
lente dementie_edited
kinderen dementie klein_edited
Zomer Dementie fruit_edited
markt dementie foto 4_edited
Tuinieren dementie_edited
herfst dementie_edited
Hollands landschap dementie 3_edited
winter dementie 7_edited