Featured Posts

Participerende kunsten in dementiezorg


PROFESSOR DR. AAGJE SWINNEN OVER POËZIE EN VERHALENIMPROVISATIE IN DEMENTIEZORG

Wat? “Wat mensen zeggen is altijd relevant. Luister goed naar de woorden die mensen met dementie gebruiken. Zorg dat je daarbij aanhaakt en dan ontstaat er iets. Iets wat je misschien niet (meer) verwacht had bij mensen in de meer gevorderde stadia van dementie. Dat is de kracht van de participerende kunsten: stimuleer dat wat er nog is, zoals de fantasie van mensen, geef hen een nieuwe, creatieve rol en houd je ver van dat wat niet meer gaat, zoals reminiscentie, omdat dit vaak pijn en frustratie geeft.” In een workshop van twee uur neemt Aagje Swinnen je mee in twee methodieken die je in staat stellen om in het hier en nu in contact te komen met mensen met dementie op een fijne en ontspannende wijze via het gesproken woord. In de workshop maak je kennis met het Alzheimer Poetry Project en met het project Timeslips. Door wie? Aagje Swinnen is als Socrates hoogleraar International Humanism and the Art of Living verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Daarnaast is zij universitair docent bij de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van Maastricht University. Zij is opgeleid en gecertificeerd in de Verenigde Staten in het Alzheimer Poetry Project en de methodiek van Timeslips. Klik hier voor meer informatie. Voor wie?

Voor ieder die graag in het hier en nu in contact komt met mensen in de meer gevorderde stadia van dementie; vrijwillige voorlezers, mantelzorgers, familieleden en verzorgenden. Wanneer? Vrijdag 11 november 2016 van 13.30 tot 15.30 uur. Waar? In De Waan, Wijnstraat Kosten? Gratis deelname. Wel aanmelden, maximaal 10 plaatsen beschikbaar. Organisatie en Informatie Ilse van Donkelaar - Stichting Voorlezen 06-41362309 en ilse.vd@voorlezen.org

Kijk op leesletters.nl voor nog meer activiteiten in deze maand.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
lente dementie_edited
kinderen dementie klein_edited
Zomer Dementie fruit_edited
markt dementie foto 4_edited
Tuinieren dementie_edited
herfst dementie_edited
Hollands landschap dementie 3_edited
winter dementie 7_edited