Featured Posts

Dement en toch als vrijwilliger aan de slag: dat kan nu in Stichtse Vecht

​STICHTSE VECHT – Diagnose dementie en toch als vrijwilliger aan de slag? Dat kan vanaf nu dankzij het project DemenTalent. Volgende week dinsdag 6 september en op dinsdag 20 september zijn er informatieavonden hierover.

Het project DemenTalent zet mensen met dementie terug in hun kracht door hun talenten, kennis en ervaring te benutten. Als vrijwilligers kunnen ze op allerlei terreinen ingezet worden, van kinderopvang en onderwijs tot landschapsonderhoud en lokale middenstand.

Het project DemenTalent is een initiatief van de gemeente Stichtse Vecht, samen met Welzijn Stichtse Vecht, Zorggroep De Vechtstreek en Dirkse Anders Zorgen, de organisatie die het project in eerste instantie heeft ontwikkeld.

Kijken naar wat nog wél kan

Marianne Jonker van het Steunpunt Mantelzorg: "In plaats van te focussen op wat er allemaal niet meer kan, kijkt DemenTalent naar wat er nog wél kan. Een geweldig voorbeeld hiervan is Ger van der Gaast, voormalig inwoner van onze gemeente."

Van der Gaast vertelt in zijn kamer van het verpleeghuis waar hij inmiddels woont: "Alzheimer wil niet zeggen dat je in een stoel moet gaan zitten. Ik ben docent Verpleegkunde geweest, met heel veel plezier sta ik nu weer één keer per week voor de klas bij het ROC. Als ervaringsdeskundige vertel ik wat dementie betekent, en ze luisteren naar me!"

"Ik vind het prettig om tussen jonge mensen te verkeren, ik voel me iets minder patient en voel me weer nuttig. Ik hou zoveel mogelijk de regie in eigen handen en neem graag mijn eigen beslissingen. Dat blijft, ook met Alzheimer. Ik ben blij als de zomervakantie voorbij is en ik weer aan de slag kan!"

Voorlichtingsbijeenkomsten

Marianne: "Op 6 en 20 september zijn twee voorlichtingsbijeenkomsten gepland. Deze zijn geschikt voor mensen met dementie en hun mantelzorgers/familie maar ook voor mensen van organisaties, vrijwilligers, zorgprofessionals en andere belangstellenden. We hebben een gevarieerd, leuk en informatief programma."

"Vrijwilligers met dementie die al deelnemen aan DemenTalent zijn ook aanwezig om hun ervaringen te delen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en iedereen is welkom. Wel graag vooraf aanmelden."

Breukelen: dinsdag 6 september van 19.30 tot 21.00 uur, Welzijn Stichtse Vecht, Het Trefpunt, flat ’t Heycop - 1e etage. Aanmelden via e-mail: m.jonker@welzijnsv.nl of tel. (0346) 290710.

Maarssen: dinsdag 20 september van 20.00 tot 21.30 uur, Welzijn Stichtse Vecht, De Vondel, Vondelstraat 51. Aanmelden via e-mail: corryflantua@hotmail.com of tel. (0346) 290710.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
lente dementie_edited
kinderen dementie klein_edited
Zomer Dementie fruit_edited
markt dementie foto 4_edited
Tuinieren dementie_edited
herfst dementie_edited
Hollands landschap dementie 3_edited
winter dementie 7_edited