Featured Posts

Inspiratie sessie Belevingstuin Ridderspoor te Hilversum


Ridderspoor is een kleinschalige woonvoorziening midden in het centrum van Hilversum waar 22 mensen met dementie wonen. Overdag zijn er ook mensen te gast in het ontmoetings- centrum van het huis. Ridderspoor is onderdeel van de King Arthur Groep.

Het huis, het interieur maar ook de organisatie is voor ons altijd al een bron van inspiratie geweest. Daarom voelen we ons zeer vereerd om voor deze locatie het "Belevingstuin project" te mogen faciliteren. Wel een uitdaging, we zijn immers geen hovenier. Maar we hebben inmiddels veel kennis en ervaring opgedaan met het meer beleving brengen in ruimtes dus hebben we met veel plezier deze uitdaging aangenomen.

Na een grondige voorbereiding van onze kant was het zover en konden we gisteravond helemaal los gaan.

De groep mensen waar we mee aan de slag zijn gegaan bestaat uit een aantal medewerkers en vrijwilligers van de organisatie die allemaal zeer gepassioneerd met hun werk voor de bewoners en gasten bezig zijn. Maar het was helemaal compleet dat twee bewoners aanschoven en tijdens de algemene presentatie lieten weten wat zij voor tuin vroeger hadden.

De wens is om een buitenruimte te creëren waar veel meer te beleven valt dan nu het geval is. Een aantal initiatieven waren al tot uitvoering gekomen de afgelopen 3 jaar, maar het is nog geen geheel en het proces stokte een beetje. Toch ontbrak het niet aan ideeën gezien de schetsen die deze avond gemaakt zijn.

Dus aan ons de taak om deze ideeën wat meer te kanaliseren en te komen tot een behapbaar overzichtelijk plan waarmee de komende vier weken gewerkt kan worden. We mogen gerust constateren dat dit gelukt is. In basis gaan in de ene helft van de tuin een aantal hout elementen verrijzen die als raamwerk dienen. De volgende sessie gaan we ons vervolgens samen bezig houden het inrichten ervan met de zogenaamde belevingselementen zoals spel- water- en muziekelementen, maar ook het groen en de bloeiers gaat ook meer dan voldoende aan bod komen. Ook gewoon zitten om lekker te genieten van de zon en de mooie tuin krijgt volop de aandacht. Voor ieder wat wils. Een tuin die uitnodigend genoeg is om in te vertoeven, samen met elkaar of met het bezoek.

Wanneer deze fase gereed is gaan we de plannen smeden voor de andere kant van de tuin. Ook hier zijn al volop ideeën over maar hier is het noodzakelijk nog een aantal praktische oplossingen te bedenken voor o.a. het parkeren en de bereikbaarheid van de afval container. Maar ook hier gaan we uit komen. Stap voor stap de plannen inzichtelijk en beheersbaar maken, dan kunnen we aan de uitvoering werken. We kijken uit naar de volgende avond.

Voor de realisatie van deze plannen is geld ingezameld door Ladies' Circle Mediastad i.o. door het verkopen van paaseitjes.

De uitvoering gaat gebeuren door de enthousiaste club vrijwilligers en medewerkers van de organisatie.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
lente dementie_edited
kinderen dementie klein_edited
Zomer Dementie fruit_edited
markt dementie foto 4_edited
Tuinieren dementie_edited
herfst dementie_edited
Hollands landschap dementie 3_edited
winter dementie 7_edited