Featured Posts

‘Vallen hóórt niet bij het ouder worden’


Project: Senior-Stap Studie Netwerk: 100 uw welzijns- en zorgnetwerk

Belangrijkste resultaten:

* een gevalideerde zelftest voor meten mobiliteit en valrisico * een eenvoudige zelftest met ‘vermomde’ high tech sensor in fotolijst * tijdig ingrijpen bij veranderingen in de mobiliteit van ouderen

Ouderen kunnen met een simpele zelftest hun eigen mobiliteit en stabiliteit in de gaten houden. En aan hun gezondheid werken door het doen van gerichte oefeningen. Dit kan bijdragen aan minder valpartijen. Én aan een actiever en zelfstandiger leven. Dat blijkt uit de eerste voorzichtige resultaten van de Senior-Stap Studie.

Als ouderen vallen, heeft dat vaak grote gevolgen. Sterker nog: regelmatig zijn de gevolgen zo ernstig dat ze eraan overlijden. De ernst, omvang en kosten van valincidenten bij ouderen maken valpreventie daarom heel belangrijk.

“Lang gingen we ervan uit dat slechter lopen en bewegen bij het ouder worden hoorden, maar gelukkig is dat nu aan

het veranderen.” Dat zegt Yvonne Schoon, geriater en onderzoeker aan de Radboud Universiteit. Samen met promovenda Kim Bongers doet zij onderzoek naar verschillende aspecten van bewegen en vallen en de gevolgen ervan op het dagelijks leven van ouderen. De Senior-Stap Studie loopt tot eind 2014.

Lees verder bij de Bron: Nationaal Programma Ouderenzorg

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
lente dementie_edited
kinderen dementie klein_edited
Zomer Dementie fruit_edited
markt dementie foto 4_edited
Tuinieren dementie_edited
herfst dementie_edited
Hollands landschap dementie 3_edited
winter dementie 7_edited